Informatie Gua Sha

Gua Sha is een schraap techniek betekent letterlijk de ziekte eruit schrapen wordt met een jade steen gedaan. De huid kan afhankelijk van de stagnatie rood, donker rood of zelfs blauw kleuren en binnen enkele uren verdwijnen.

Als er de eerste dagen niets te zien is kan er toch plotseling een verkleuring op treden. Hoe meer stagnatie er zit hoe donkerder de kleur. Door het schrapen over de huid ontstaat een soort zuiging onder de huid in het bindweefsel. Deze zuiging zorgt ervoor dat de gestagneerde afvalstoffen naar de oppervlakte bewegen waardoor de afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. De bloed en energie doorstroming worden beter. De bevrijde cellen krijgen optimaal zuurstof en voedingsstoffen aangevoerd waardoor ze terug vitaal worden. Dit uit zich in de huid, bindweefsel enzovoorts waardoor de gezondheid wordt hersteld.

Via onze voeding, luchtvervuiling, stress, elektro- smog , medicijnen, roken etc. krijgen we veel lichaamsvreemde stoffen binnen. Hierdoor wordt de stofwisseling geremd en kunnen de voedingsstoffen minder goed bij de cellen komen, en de afvalstoffen minder goed worden afgevoerd waardoor er problemen veroorzaakt worden.

  • Gua Sha reinigt van binnenuit, omdat de afvalstoffen naar de oppervlakte worden gebracht.
  • Gua Sha stimuleert de bloedsomloop en het immuunsysteem waardoor blokkades worden opgeheven.
  • Tal van klachten kunnen hiermee behandeld worden, zoals pijnklachten (R.S.I. Verkoudheid, Hoofdpijn, Spierpijn, Schouder en nekklachten, rugklachten) maar ook chronische stoornissen zoals migraine, vermoeidheid, stress en burn-out.
  • Door regelmatig Gua Sha te doen wordt je weerstand vergroot en wordt je fitter.
  • Belangrijk is dat je na een Gua Sha behandeling op let met airco met die plek en de zon vermijd, de poriĆ«n staan dan open dus gevoelig voor koude.
Neem contact op