Informatie TuiNa

TuiNa (spreek je uit als Twie na) het betekent letterlijk "duw en pak".

Het is een zeer effectieve massagevorm, die in China een belangrijk en zelfstandig onderdeel is van de Traditionele Geneeskunde.

Het wordt ook wel de Chinese medische massage genoemd, of Chinli TuiNa.

De Chinli variant is speciaal ontwikkelt voor Nederland, en combineert de Traditionele Chinese Geneeskunde met technieken en kennis uit de Westerse Natuurgeneeskunde.

Deze therapievorm kent heel veel verschillende massagetechnieken en effectieve manipulatietechnieken die toegepast worden op het lichaam.

In China wordt deze massage (TuiNa) al duizenden jaren in ziekenhuizen toegepast. De resultaten die men hiermee bereikt zijn enorm.

Niet alleen de spieren en spiergroepen worden behandeld en losgemaakt, ook stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem waardoor de energie en bloeddoorstroming in balans wordt gebracht zodat blokkades worden opgeheven. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen.

Blokkades in dit systeem veroorzaken volgens de Chinese Geneeskunde ziektes en geestelijke onbalans. Door Chinli TuiNa massages komen lichaam en geest weer in balans, verminderen en verdwijnen klachten en wordt de gezondheid bevorderd. Yin en Yang komen weer in evenwicht dat is het doel van TuiNa!

TuiNa is goed voor: Hoofdpijn, Schouder- Neklachten, Migraine, Rugklachten, Hormonale klachten, Hoge bloeddruk, Stress, Spierpijn/Krampen, Burn- out, Preventief, enz.

Het wordt op de blote huid gegeven, maar als het een probleem is mag het ook door de kleding heen. TuiNa wordt gegeven voor alle leeftijden ook voor kinderen.

TuiNa is hierdoor een mooie aanvulling op de Shiatsu, we kunnen nog dieper werken en bij veel stagnatie gebruiken we Gua Sha of Cupping technieken.

Neem contact op